Závod BEST - Troubky, nová investice na Moravě

BEST, a.s., ukončil ke dni 25.2.2009 územní přípravu svého nového závodu na Moravě a k témuž dni zahájil první kroky povolovacího řízení svojí investice.

Závod BEST – Troubky
Nová investice na Moravě

BEST, a.s., ukončil ke dni 25.2.2009 územní přípravu svého nového závodu na Moravě a k témuž dni zahájil první kroky povolovacího řízení svojí investice. Nový závod bude umístěn v centrální části Moravy, v katastru obce Troubky, nedaleko Tovačova. Jeho lokalizace byla dlouhodobě pečlivě vybírána a je optimální z hlediska skvělé dostupnosti vstupních surovin, z hlediska perfektního obchodního pokrytí celého regionu i z hlediska naprosté minimalizace ekologické zátěže okolního prostředí.
V první etapě se uvažuje s výstavbou dvou výrobních hal, ve kterých bude, i vzhledem k hospodářskému poklesu, provozována jednosměnná výroba. Počet nově vytvořených pracovních míst se předpokládá pro 50 nových zaměstnanců.
BEST, a.s., udělá vše pro to, aby první výrobky z nového závodu BEST – Troubky byly expedovány na jaře roku 2010. Závod BEST – Troubky je prvním a zásadním restruktulizačním krokem budoucího stoprocentního propojení společností BEST, a.s., a BETA Olomouc, a.s., ve které BEST, a.s., od 22.9.2008 vlastní padesátiprocentní vlastnický podíl.
Závod BEST – Troubky bude do získání stoprocentního vlastnického podílu společnosti BETA Olomouc, a.s., ze strany BEST, a.s., provozován v rámci společnosti BEST, a.s., poté se stane centrálním závodem restruktulizované a výkonnější společnosti BETA Olomouc, a.s.

V Rybnici, 3.3.2009